SKRIV EN BOK OM DET

5 grunner til å skrive bok nå

 

 

5 grunner til å skrive bok NÅ
Episode 4
25:24
 
Apple Podcast
Spotify

Er det én ting jeg skulle ønske jeg gjorde annerledes, er det at jeg turte å si tidligere at jeg ville skrive bok. At jeg ville bli forfatter. Jeg vil ikke at du skal vente like lenge som meg, og i denne episoden skal jeg fortelle deg hvorfor.

 

Alle burde skrive bok

Kanskje er du sånn som meg, som har drømt om å skrive bok veldig lenge. Eller kanskje har du nylig har blitt nysgjerrig på hva det vil si å skrive en type sakprosabok, som denne podcasten handler om. Jeg er her for å si at alle kan, og alle burde, skrive en sakprosabok. Jeg sier det med litt glimt i øyet, men at alle kan skrive bok, det vet jeg. Og hvis du har dette ønsket inni deg, en slags gnist eller en tanke eller en ide om at du har lyst til å skrive en bok, så tror jeg det er meningen at du skal gjøre det.

Bare ikke vent like lenge som meg. Det skjedde nemlig så mange magiske ting etter at min bok kom ut, at jeg unner deg å oppleve de tingene så raskt som mulig. 

Her er 5 grunner til å skrive bok nå, sånn at du får tilgang til alle mulighetene og de spennende tingene som venter på andre siden av den boken så raskt som mulig. 

Det fines utallige grunner til hvorfor du skal skrive en bok, men her har jeg valgt ut fem spesielt gode grunner til å skrive bok akkurat nå. Jeg vet det fins mange der ute – og du er sikkert en av dem, som har kunnskap, interesse og erfaring du har lyst til å dele med andre. Å skrive en bok kan gi deg en så enorm mestringsfølelse at du begynner å tro at alt er mulig. Så hvorfor vente?

 

5 grunner til å skrive bok NÅ
 
Nummer 1: Egentid 

Mange kommer til meg og sier de har lyst til å skrive bok, men at de ikke har tid, eller at det ikke er riktig timing. Men det er jo ikke sikkert at du får bedre tid senere, og du kan i hvert fall begynne i det minste. Jeg har jobbet med mange forfattere som har full jobb, to barn og en hund, kanskje har de syke foreldre og livet skjer, men likevel har de klart å skrive bok.

Mange ser på det å skrive bok som egentid, noe de gjør for å prioritere seg selv. For noen hjelper det å stå opp tidlig om morgenen. De gjør det til noe positivt, ordner seg kaffe, tenner et stearinlys og ser solen stå opp. Veldig mange setter også pris på å ha et prosjekt som bare er sitt, noe de jobber på for sin egen del. Å bruke bokskriving som egentid, at du prioriterer deg selv og dine drømmer, det synes jeg er viktig.

Det er lett å tenke at «jeg har ikke tid nå», eller «det er ikke riktig timing, det så mye annet som skjer». Kanskje føler du at det er for sent å starte nå, eller du er redd for at det kommer til å bli vanskelig, at det blir et veldig stort og omfattende prosjekt. Men du kan uansett begynne med å ta små skritt mot det målet, mot den drømmen. Ofte er det sånn at mange av oss tenker at vi har lyst til å prøve noe nytt, at vi har lyst til å gjøre noe mer. Vi føler vi sitter fast, og gjerne skulle testet ut en ny retning. Og det er absolutt ikke for sent å gjøre det.

Hvis du klarer å skape den lille luken av tid for deg selv og boken din vil det gi veldig mye tilbake. Det så utrolig mye bra som vil skje på andre siden av den boken, at det er verdt å sette av litt tid. Etter at jeg skrev min egen bok, har det skjedd så mye magisk. Blant annet startet jeg Forfatterprogrammet, der jeg har fått jobbe med hundrevis av bra damer som skriver bok. Jeg har satt i gang denne podcasten, og jeg har til og med stiftet mitt eget forlag hvor jeg hjelper damer med å bli publiserte forfattere. 

Det er virkelig uante muligheter som ligger der og venter på deg, det er så mye gøy som kan skje, så ikke la tid stoppe deg. Det er verdt å prioritere de drømmene! Jeg har en tro på at hvis du har et genuint ønske om å få til dette, så finner du også tid.

 

Nummer 2: Selvutvikling 

Å skrive en bok er ekstrem selvutvikling, og hvis du er opptatt av personlig utvikling, av å utvikle deg og vokse som menneske, så er bokskriving noe av det beste som du kan gjøre.

Mange jeg jobber med skriver selvutviklingsbøker basert på noe de selv har vært gjennom, og det er utrolig viktige og verdifulle bøker synes jeg. Og ofte er det forfatteren selv som ender opp med å oppleve mest vekst. Å skrive bok er gull verdt for å bygge selvtillit og oppnå mestringsfølelse.

Jeg vet hvordan mange tenker at de ikke kan skrive bok. Det tenkte jeg selv også, men etter at det er gjort sitter du igjen med en ny selvtillit og vissheten om at du kan klare det. Den får deg til å føle at du kan gjøre hva som helst, og fører til at du får lyst til å gjøre en masse andre kule ting. Og drømmene vokser seg bare større og større.

I tillegg blir det enklere å ta fatt på nye prosjekter og faktisk få til ting når du har den erfaringen med deg. Så selv om du i utgangspunktet ikke helt har troen på deg selv, gjør det likevel! Du kan skrive bok. Jeg har gjort det, mange jeg har jobbet med har gjort det, så det betyr at du også kan gjøre det.

 

Nummer 3: Karriere 

Hvis du allerede har en karriere du er fornøyd med, kan en bok hjelpe deg til å nå ut til enda flere med kunnskapen din. Den kan være med på å bygge deg som ekspert og en fagperson som andre i miljøet lytter til. Hvis du ikke trives så godt i din nåværende karriere, kan en bok bidra til å skape nye jobbmuligheter. Så det er rett og slett en smart investering uansett om du har en karriere du liker eller har lyst til å prøve noe nytt.

Mange tror at de må være en ekspert før de setter i gang med å skrive, men det behøver du ikke, du blir det underveis. For når du da er i den prosessen med å innhente kunnskap blir du mer og mer en ekspert på det du skriver om. Det eneste du trenger å starte med er et ønske om å hjelpe eller inspirere andre ved å dele noe du kan, eller noe du har opplevd. 

Og når boken er ute, vil den kunne booste businessen eller bygge deg som et brand. Hvis du har lyst på flere følgere i sosiale medier eller ønsker å ha en plattform hvor du kan nå ut til veldig mange, er det smart å ha en bok så raskt som mulig. I tillegg til at den vil gi deg en masse interessant innhold du kan bruke i dine kanaler, kan den også hjelpe deg med å for eksempel booke intervjuer.  Hvordan en bok kan hjelpe deg å bygge deg som brand, altså at du på en måte er merkevaren som du selger utad, kommer jeg til å snakke mer om i en annen episode.

En bok kan skape jobbmuligheter for deg med det du er interessert i her og nå. Det trenger ikke å være for alltid, men noe du synes er gøy og har lyst til å dele nå. Tenk på hva du har lyst til å snakke om de neste to–tre årene; det er det du skal skrive en bok om.

Enten du har lyst til å prøve ut en ny karriere eller sette fart i den du allerede har, anbefaler jeg at du kjører på med å skrive bok. Hele livssituasjonen din kan plutselig endre seg.

 

Nummer 4: Det er enkelt å komme i gang 

I motsetning til for eksempel en roman, trenger du ikke å skrive hele boken din før du pitcher den til et forlag. Det mye enklere å komme i gang med en sakprosabok, og du behøver ikke sette av flere år på å skrive. 

Du trenger ikke å ha masse klart før du begynner å skrive sakprosabok. Begynnelsen på en bok kan være alt fra en ide, en blogg du har, artikler du har skrevet, eller kronikker hvis du har det. Kanskje har du allerede innhold på sosiale medier som du fått god respons på, eller løse notater du har samlet i en skuff. Det kan være stoff fra en dagbok eller en journal, eller notater du har på PCen eller mobilen. Start med det du har.

Det er heller ikke nødvendig å kunne masse om det å skrive bok, om bokbransjen eller om markedsføring. Du må ikke kunne skrive godt en gang, et forlag vil hjelpe deg med språk og rettskriving, så er din jobb å levere bra innhold. Alt du trenger er noen tanker om hva du vil skrive bok om, og etter hvert vil det bli til ditt unike budskap.

Jeg hører ofte uttalelser som «jeg må bare lese litt flere bøker om emnet mitt», «jeg må bare kunne litt mer om det, jeg føler meg ikke helt klar», eller «kanskje jeg kommer til å endre mening om det jeg skriver om». Mitt svar til det er at forhåpentligvis kommer du til å utvikle deg resten av livet, og mest sannsynlig vil du endre mening om ting etter hvert som du lærer noe nytt. Det du skal gjøre, er å skrive en bok om det du mener, kan og har lyst til å dele .

Ikke vent til du har samlet opp alt du vet, fordi den boken der, med alt du kan og alt du har lært, den ville uansett blitt altfor lang og omstendelig. Lag heller en bra bok om et avgrenset tema som folk får lyst til å lese. Og så kan du skrive om alt det andre i flere bøker senere. På den måten kan du skape et helt forfatterskap. Så ikke lag et kjempehøyt hinder for deg selv, start nå med den første bokideen, og så tar du det derfra.

 

Nummer 5: Det er en mening med det 

Hvis du tenker at du skal skrive en bok, så er det meningen at du skal gjøre det. Ikke nødvendigvis i et spirituelt perspektiv, selv om jeg er helt åpen for det, men også på en helt sånn nede på jorda-måte.

At du har lyst til å fortelle om noe du kan eller har opplevd, og vil inspirere og hjelpe andre ved å dele det i en bok, er svært meningsfylt. Og det finnes vel knapt bedre grunn enn det. Hvis du har den lille gnisten eller stemmen inni deg, så er det meningen at du skal gjøre noe med det.  

De der ute vil gjerne høre fra deg som har noe viktig å dele. Så har du noe på hjertet, noen innsikter, eller erfaringer som kan hjelpe og inspirere andre, så vær så snill og del det. Akkurat nå trenger vi det mer enn noensinne, så det er ingen grunn til å vente. Gjør det nå!

 

Få hjelp til å skrive boken din

Hvis du nå sitter og tenker «yes, jeg er så klar! Jeg vil skrive bok nå!» så kan du gå til tinaholt.no/forfatterprogrammet og få hjelp av meg til å skrive boken din. Du kan selvfølgelig skrive bok alene, men det er enda enklere og raskere og mye morsommere å gjøre det sammen med noen. Her kan du få hjelp til å faktisk fullføre den boken.

Inne på Forfatterprogrammet hjelper jeg mange forfattere, og jeg kan også hjelpe deg sånn at du kan bli en publisert forfatter. Jeg vil gjerne høre fra deg som har noe meningsfylt de vil dele med andre. Det er også slagordet mitt: Del det du vet!

Hvis du tenker at du har lyst til å skrive en bok og ønsker å få hjelp på veien, så er det på Forfatterprogrammet det skjer. Her får du selve oppskriften på hvordan du skriver en sakprosabok, i tillegg til på støtte og inspirasjon, noen som pusher deg og gir deg råd.

Helt til slutt: Se for deg at du skriver boken din nå, og at du om relativt kort tid kan åpne en eske med splitter nye bøker du har skrevet. Du åpner esken og tar ut boken, og du er både nervøs og spent og gira over at du har skrevet en bok som du nå holder i hånden din. Etter hvert får du mailer og meldinger fra takknemlige lesere som elsker boken din. du blir intervjuet, og du får spredt budskapet ditt. Nå er du er en som inspirerer andre. Tenk så utrolig gøy!

Jeg unner deg den opplevelsen av hele mitt hjerte, så har du et ønske om å skrive en bok er det på tide å gjøre det nå! Det første skrittet det er å bestemme seg, og så snart du har gjort det er du i gang. Du kan endre livet ditt ved å skrive en bok, en ny verden venter!

Ikke gå glipp av episoder

Få varsel på mail hver gang en ny episode kommer ut✨

Sjekk ut de nyeste episodene!

✨Få en gratis guide med 3 skrivenøkler på mail✨

✨Få en gratis guide med 3 skrivenøkler på mail✨